Fira de Indians a Cadaqués

Festa dedicada als cadaquesencs que varen marxar a les Amèriques a finals del segle XIX i a inicis del s. XX van ser coneguts com a INDIANOS o AMERICANOS. Cuba, va ser l'illa on majoritàriament van arribar aquests emigrants.

Els catalans van destacar per treballar o obrir botigues, sobretot de queviures i d'estris d'ús quotidià. A Cuba, en concret, es coneixien com a bodegueros o botiguers.

Van marxar prop d'un parell de centenars de cadaquesencs. Famílies com els Baró, els Llorens o els Pomés van retornar anys després. Alguns dels seus membres amb força diners però d'altres van tornar sense cap tipus de fortuna.

Molts mostraven la seva  generositat amb donacions per a la millora de l'educació, la sanitat o l'atenció a la gent gran.

A la fira hi trobareu venta de productes artesans, i productes que van arribar aqui per primera vegada, com ara fruits tropicals  papaya, pinya, alvocats, mandioca, iuca, mango, vainilla, xirimoia..., cacauets, cacao (xocolates), herbolaris,  música cubana, demostració de cocktails cubans... teatre cubà... tot recreant l'ambient de principis del segle passat amb la vestimenta i la decoració dels carrers i establiments de Cadaqués.

 

Cartell Fira indians de Cadaqués 2022

Fira d'Indians a CADAQUES
Fira d'Indians a CADAQUES
Fira d'Indians a CADAQUES
Fira d'Indians a CADAQUES