Mercat del Duc a Arbeca

Es celebra en commemoració de la concessió de la Fira d'Arbeca i el retorn de Fires atorgada pel Duc de Cardona, senyor de la Baronia d'Arbeca l'any 1504.Exceptuant el període 1273-1386 el castell estigué sempre en mans de la nissaga dels Cardona. A mitjan del segle XV Ramon Folc III emprengué una restauració del conjunt fortificat dotant-lo de la seva importància com a fortalesa.

Es diu que a més de les seves cinc torres tenia tres-centes seixanta-cinc finestres amb reixa daurada. La nissaga dels Cardona convertí el castell-palau d'Arbeca en la seva residència. El 1503, Joan Ramon Folch IV, acollí el príncep Felipe el Hermoso.

El castell d'Arbeca assolí la màxima categoria de palau al Principat  en ésser la residència de l'únic posseïdor del títol de Gran d'Espanya -Ferran I de Cardona i Enríquez, segon Duc de Cardona, havia assolit el títol en la coronació de Carles I.

 

Principal programació:

-Falconeria

-Mercaders vinguts de terres llunyanes

-Músics i goliards

-Vida quotidiana al XVI: elaboració de licors i aiguardents, treball del ferro, fabricació de paper de barba, el fang i la ceràmica...

 

 

Mercat del Duc a Arbeca
Mercat del Duc a Arbeca
Mercat del Duc a Arbeca
Mercat del Duc a Arbeca
Mapamundi Produccions, SL
Carrer de les Hortes, 40
08711 Òdena ,BARCELONA
T. +34 93 805 00 64
Segueix-nos a
Facebook
instagram
Youtube