Fira Medieval del Mil·lenari de Sant Cebrià de Vallalta

La parròquia de Sant Cebrià de Vallalta és esmentada des de l'any 1019 quan apareix en l'acta de restauració de la canònica catedralícia, la domus cannonice de Girona amb el nom de Sancti Cipriani Maritima. El 1079 s'esmenta novament en l'acta de consagració de Santa Maria de Pineda, i del segle XII en endavant consta sovint en els documents amb l'apel·latiu de Valle Alta.

Per commemorar aquest fet, a Sant Cebrià de Vallalta es celebra un gran mercat medieval amb mercaders vinguts de terres cristianes i del llunyà Orient. Sentim el picar del ferrer o el cardar i filar silenciós de la filadora, mentre el ceramista en el seu obrador elabora càntirs, plats i olles per oferir als visitant. També entre guaitarem el treball sistemàtic d'un antic cal·lígraf, amb l'escriptora al costat d'un antic taller on s'elabora paper manualment, el paper que hom coneixia com paper de barba.

 

I com no, vida al carrer, espectacles, falcons, faquir que mentre llença foc per la boca, camina damunt vidre i ferros punxeguts!

Programació 2022:

De 10h a 14h: Jocs gegants medievals
De 10h a 14h: Vermut a preus populars 
10:30h: Inauguració de la Fira i Batukada
11h a 14h: Taller de fang i pintura
11h a 12h: Taller de mòbils amb fulles
12h a 13h: Hora del conte amb música